bdf.brcko@gmail.com

Obustava sječe stabala u parku MZ Ilićka

Šef Odjeljenja za Javne poslove Vlade Brčko distrikta Ratko Stjepanović je rekao danas da ukoliko se uspostavi da su tačni navodi da je došlo sječe zdravih stabala u brčanskom parku MZ Ilićka utvrdiće se i odgovornost.

Stjepanović ističe, da je ekspert za vođenje projekata hortikulture u Pododjeljenju za puteve i parkove izdao nalog za sječu stabala koja nisu zdravstveno ispravna.

„Do mene je došla informacija da je došlo do sječe stabala koja nisu trebala biti uklonjena u parku MZ Ilićka. Nakon toga, zatražio sam da sječa bude obustavljena“, rekao je Stjepanović.

Prema njegovim riječima, činjenice vezane za sječu zdravih stabala brčanaskoj u MZ Ilićka utvrdiće se u narednom periodu, a do tada ni sječe neće ni biti.

Predsjednik Mjesne zajednice Ilićka Damjan Dundžić je rekao da taj park predstavlja oazu mira u ovim toplim danima kako mlađim tako i starijim mještanima. Dundžić navodi da će sa sječom zdravih stabala park izgubiti tu funkciju.

„Mi smo juče obišli park, nekih osam do deset stabala je posječeno do zemlje, a suve grane su i dalje ostale na stablima“, dodao je Dundžić.

U ime svih mještana ovog naselja još jednom je upućen apel nadležnim institucijama u Brčkom da ne vrše sječu zdaravih stabala jer se može ugroziti bezbjednost građana.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno