bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Policija oduzela motocikl zbog duga od 3.500 KM

Policija Brčko distrikta BiH u cilju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju na putevima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na vozače motocikla i mopeda, vrši kontinuirane pojačane kontrole.

Tako su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH dana 21.06.2022. godine oko 16.00 sati u ulici Rejsa Džemaludina Čauševića izvršili kontrolu vozača motocikla marke „Suzuki” inicijala M.I. 2001. godište iz Brčkog.

Tokom kontrole utvrđeno je da je motocikl neregistrovan, da je pomenuti vozač upravljao istim prije sticanja prava na upravljanje, a da u registru novčanih kazni pomenuto lice po osnovu neplaćenih kazni ima dugovanje u iznosu od 3.569 konvertibilnih maraka. S obzirom da se radi o višestrukom povratniku u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih navedenom licu je privremeno oduzet motocikl i deponovan u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi podsjetiti sve učesnike u saobraćaju na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa uz upozorenje da će intenzivne kontrole biti nastavljene u cilju beskompromisnog kažnjavanja svih prekršilaca saobraćajnih propisa radi prevencije ovakvih pojava u Brčko distriktu BiH.

 

Izvor: nula49

Izdvojeno