bdf.brcko@gmail.com

Ako Kijev padne, ujutro bi bio rat u Bosni i Hercegovini…”

Na jugu Ukrajine se biju teške bitke; svakog dana pogine oko 60-100 ukrajinskih vojnika! U Kruševcu treniraju djecu za upotrebu oružja pod ruskom zastavom, što nazivaju saradnjom! To je Putinova mladež, kazao je Nenad Čanak nakon uključenja u programu Face televizije.

Kafići u Kijevu su puni, ljudi na ulicama, djeca obučena u plavo i žuto i sve djeluje potpuno normalno. Jučer je u Kijevu bila vazdušna uzbuna i gledao sam ljude kako reaguju – niko se nije potresao, niko se nije sklonio sa ulice! Ako se pomaknete samo 20 km odavde, slika je potpuno drugačija! Irpinj je spaljeni grad; sve je porušeno, slupano. Razgovarao sam s načelnikom Irpinja, vodio nas je na mjesta gdje su se vodile borbe… sve je srušeno, kazao je Nenad Čanak, te dodao:

-Rusi su htjeli za tri dana pokoriti Ukrajinu, napraviti paradu, zbaciti Zelenskog, ali Ukrajinci su se branili deset na jednog u Irpinju. U Buči su Rusi ubili 463 civila! Kijevska oblast ima površinu kao Srbija! Bilo je kolaboranata koji su tipovali koga treba ubijati! Kada su Ukrajinci potisnuli Ruse, u Kijevu je mir. Da ne znate da je rat, teško biste primijetili da je rat u Kijevu. Goriva nema, a od 23:00 do 6:00 ujutro je policijski sat. Nas je od rata u BiH dijelio pad Kijeva! Da je Kijev pao, sutra ujutro bi bio rat u BiH! U Kijevu niko nikoga ne dira, ne proganja, govori se i ukrajinski i ruski! Na jugu Ukrajine se biju teške bitke; svakog dana pogine oko 60-100 ukrajinskih vojnika! Međunarodna zajednica se prema Rusiji ponaša kao prema kredibilnom partneru! U Buči nas je jedna žena vodila da nam pokaže svoju srušenu kuću i to samo zato što je Ukrajinka!

Kako ćeš znati da Lavrov laže?! Mrda usnama! Na prostorima koje Putin kontroliše nema mira; tu operišu gerilci. Rat se mora završiti porazom Rusije i smrću Putina – nema drugog!

Milorad Dodik ima kuću u Sankt Petersburgu, da može pobjeći glavom bez obzira! On će pobjeći tu gdje će biti svi izdajnici! Rusija je dala politički azil Miri Marković koja je imala krvave ruke; Veljko Kadijević je dobio tamo azil, on je izdao SFRJ! U Kruševcu treniraju djecu za upotrebu oružja pod ruskom zastavom, što nazivaju saradnjom! To je Putinova mladež! Šta je problem da se Rusiji uvedu sankcije, da se kaže da ne želimo više sarađivati sa ubicama koje vodi Putin?! Spustit će se nova gvozdena zavjesa na Rusiju. Problem je u tome kako da Srbija ne bude na strani Rusije kad bude spuštena zastava! Srbija ne smije upasti u zamku da plaća ruske cijene za svinjariju koju je napravio Putin! Svi lopovi u BiH će navijati za tu gvozdenu zavjesu jer će u suprotnom morati u zatvor za sve krađe koje su napravili, kazao je Čanak.

Izdvojeno