bdf.brcko@gmail.com

Teniski turnir “Brčko Open 2022”: Slavio Gotje Onklan

Pobjednik 18. međunarodnog teniskog turnira iz serije fjučers “Brčko Open 2022” je belgijski teniser Gotje Onklan.

On je u finalnom meču koji je trajao skoro tri sata savladao svog zemljaka Rafaela Kolinjona rezultatom 2:1 (po setovima 5:7, 6:2 i 6:3).

Pobjedniku ovog najstarijeg BH fjučersa, pobjednički pehar i ček od 1.500 dolara uručio je Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u brčanskoj Vladi.

Zahvaljujući se organizatorima turnira, teniskom klubu “PROHEMA”, ovogodišnji šampion je rekao da je veoma zadovoljan igrom u proteklih pet dana.

“U prvom setu je moj protivnik odlično servirao i poveo čak sa 4:1. Vratio sam se i izjednačio na 5:5, ali više nisam uspio. U drugom setu sam krenuo odlično i poveo sa 4:0. Do kraja seta Kolinjon je uspio da uzme dva gema,tako da sam izjednačio na 1:1. Odličnu igru nastavio sam i u trećem setu, poveo sa 5:2. To je bilo dovoljno da ovaj meč privedem kraju i osvojim prvo mjesto”, rekao je dvadesetjednogodišnji Gotje. Onklin, inače 470. igrač na ATP listi.

U ime Vlade Brčko distrikta BiH turnir je zatvorio Pero Gudeljević koji je rekao da će Vlada nastaviti da podržava ovaj turnir koji veoma kvalitetno promoviše Brčko distrikt BiH.

Osim Vlade, organizaciju turnira je pomoglo više javnih i privatnih preduzeća iz Brčkog.

Direktor turnira Tomislav Đokić ovom prilikom je uručio zahvalnice predstavnicima Vlade i sponzorima.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno