bdf.brcko@gmail.com

Nemile scene u Brčkom: Sudije u pratnji policije napustile stadion zbog revolta domaće publike

Utakmica između FK Izbor Brčko i Jelovče Sela nije završena nakon što je domaća publika pokušala da se obračuna sa sudijama, iznervirana njihovim odlukama.

Utakmicu su sudili Nusret Hujdur i Agan Ramić, a iz Izbora tvrde da je Hujdur izvršio “samopovređivanje” i nije htio nastaviti utakmicu.

Policija Brčko distrikta BiH je u navedenom vremenskom periodu zaprimila dvije prijave narušavanja javnog reda i mira na fudbalskim utakmicama. Postupajući po navedenim prijavama utvrđeno je da je u selu Maoča prilikom odigravanja fudbalske utakmice napadnut sudija A.A. rođen 1989. godine u Tuzli koji je zadobio lake tjelesne povrede. Postupajući po drugoj prijavi utvrđeno je da je u naselju Suljagića Sokak prilikom odigravanja fudbalske utakmice napadnut pomoćni sudija N.H. rođen 1997. godine u Tuzli gdje je i nastanjen. Prilikom postupanja četiri policijska službenika su zadobila lake tjelesne povrede. Nakon dokumentovanja svih činjenica izvršioci će biti procesuirani u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

 

Izdvojeno