bdf.brcko@gmail.com

“Samo je pitanje vremena kada će u Srbiji biti montirane ruske rakete”

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je Vladimir Putin “policijski siledžija sa nuklearnom bombom”.

“Šta još treba da se desi pa da shvatimo da je Putin policijski siledžija sa nuklearnom bombom? Čemberlenovski pristup da Ukrajina nije u NATO-u pa da je ne treba vojno braniti, dovešće do trećeg svjetskog rata, koji je u u stvari već u toku”, rekao je Čanak u Novom Sadu na tribini u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

Ocijenio je i da Evropska unija i SAD snose odgovornost za sadašnju situaciju u Ukrajini jer su bili “uljuljkani u uvjerenju da se u Evropi ne može desiti rat”.

Dodao je da Evrope ne može da bude bez solidarnosti, ali i da “solidarnost nije davati krov nad glavom i hranu ukrajinskim izbjeglicama”.

“Treba platititi naftu i euro više po litri, ali ne kupovati naftu od Putina”, kazao je Čanak.

Dodao je da u Srbiji mora da bude ukinuta “ruska obavještajna mreža, od Mlađana Đorđevića do Nenada Popovića”.

“Poslije svakih izbora se postavlja pitanje ko će u novoj vladi Srbije biti ruski čovjek, sem Ivice Dačića, koji je ‘konstanta’ i ‘vokalno-instrumentalno krilo’ u ruskim službama”, naveo je lider LSV-a.

Ocijenio je da se Evropa “debelo ogriješila” o Zapadni Balkan tako što je “u svom birokratskom razmišljanju odlučila da ne primi ovaj dio svijeta u EU i time ga ostavi na otvorenom tržištu za ruske obavještajne službe”.

“Sada je samo pitanje vremena kada će ovdje biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, čije će crveno dugme biti u Moskvi. Onda ćemo opet biti legitimna vojna meta NATO-a”, naveo je Čanak.

Tribinu je organizovala Regionalna akademija za demokratiju.

 

Izvor: S-B

 

Izdvojeno