bdf.brcko@gmail.com

Prof. dr Miloš Ković, kojem je zabranjen ulazak u BiH, održat će online predavanje u Brčkom

Granična policija BiH je na prelazu Vardište 12. marta zabranila ulazak u BiH profesoru doktoru Milošu Koviću, uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”. Njegova riječ ipak prelazi Drinu, glasnije nego ikada.

Niz patriotskih organizacija i pojedinaca širom Republike Srpske organizuje u ponedeljak, 28. marta onlajn predavanje profesora Kovića u salama, amfiteatrima, kulturnim centrima i drugim lokacijama u petnaest gradova od Banja Luke do Trebinja.

Riječ cijenjenog intelektualca i profesora na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu tako će svi zainteresovani moći čuti u prenosu uživo, na jedinstvenom događaju koji je ujedinio Srpsku.

“Kao potomci naroda koji je uvijek iznad svega stavljao slobodu, smatramo da je naša dužnost da se usprotivimo suludom uvođenju delikta mišljenja kao osnove za ovakvu neodrživu odluku”, kažu organizatori.

Oni ujedno pozivaju sve zainteresovane da posjete predavanje, poslušaju riječi koje bezbjednosne agencije BiH pokušavaju zabraniti, te pošalju poruku podrške profesoru Koviću, te poruku jedinstva svima koji vjeruju da ovakva odluka može iz Republike Srpske izbrisati jednog od najvećih istoričara današnjice.

“Profesor Ković je u Republici Srpskoj svoj na svome. I nikakav komad papira to ne može promijeniti. Hajde da to zajedno pokažemo”, poručuju organizatori.

Predavanje će biti organizovano i u Brčkom, i to u Kulturno-administrativnom centru Patrijarh srpski Pavle, u ponedeljak, 28 marta, sa početkom u 18 časova.

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno