bdf.brcko@gmail.com

STRAŠNO! STRAŠNO! STRAŠNO: SUD U BEOGRADU OSUDIO OSMANA OSMANOVIĆA NA 5 GODINA ZATVORA

Pet godina zatvora za Osmana Osmanovića zbog ratnog zločina na teritoriji Brčko distrikta BiH, glasi odluka Sudskog vijeća Višeg  suda u Beogradu koja je donesena danas.

Ovu informaciju potvrdila je Anesa Osmanović, njegova kćerka za portal Radiosarajevo.ba.

Potvrđujem, ne mogu pisati više. Veoma sam potresena“, rekla je Osmanović kratko.

Osmanović je osuđen zbog ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u logoru Rasadnik u Gornjem Rahiću na području Brčkog, na osnovu svjedočenja jednog do kraja sumnjivog svjedoka. Ta kvalifikacija „zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima“ prevedeno znači da je nekome udario šamar ili slično, a da je i to do kraja upitno.

Pogledajmo presude srpskim ratnim zločincima, Kosti Kostiću, Koletu, Moniki i mnogim drugima, zbog sistematskog i organizovanog masovnog ubijanja, mučenja i silovanja u brčanskim logorima smrti. Oni su osuđeni manje, nego Osman Osmanović. Strašno.

No, ovdje se nije sudilo samo Osmanu Osmanoviću. Ovdje se sudilo Bosni i svima onima koji vole Bosnu i koji su branili Bosnu. Treba pokazati i dokazati da nisu samo Srbi činili zločine. Posebno u Brčkom, strateški važnom mjestu za velikosrpski projekt.

Nakon što su one koji vole Bosnu poubijali, pretjerali, silovali, opljačkali i pokušali uništili svaki njihov nacionalni, kulturni i vjerski trag postojanja na ovim prostorima, sada im sude. Strašno.

OTVORI SE ZEMLJU, PROGUTAJ OVAJ SVIJET ZBOG NEPRAVDE KOJA SE ČINI BOSNI (BRČKOM I OSMANU OSMANOVIĆU).

 

 

E.P.

 

 

Izdvojeno