bdf.brcko@gmail.com

Pjesničko veče pod nazivom “Poezija ljubavi i smrti” Jovana Dučića u Brčkom

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) “Prosvjeta” Brčko, povodom 150 godina od rođenja Jovana Dučića, organizovalo je pjesničko veče pod nazivom “Poezija ljubavi i smrti” na kojoj su članovi Dramsko-recitatorske sekcije, Srpskog književnog kruga i solista iz Šamca Anđela Paležnica govorili i pjevali Dučićeve stihove.

“Prosvjeta” Brčko i organizator večeri Duško Milošević rekao je sinoć novinarima da su na ovaj način htjeli da proslave ljubav, mladost i nove ideje koje se rađaju u “Prosvjeti”.

Član Prosvjetinog Srpskog književnog kruga Đorđe Krstić istakao je da danas ne postoji pjesnik koji ne piše o ljubavi jer ljubav je svugdje oko nas, te kao primjere naveo ljubav prema ženi, majci, sestri, ocu, bratu, ljudima, otadžbini, prirodi.

Potpredsjednik SPKD “Prosvjeta” Brčko Vedrana Dragičević najavila je nove aktivnosti društva, odnosno da će u petak, 18. februara, biti organizovana izložba crteža đakona Bojana Jokanovića o crtanom junaku Sizifu i njegovoj borbi za pravopis, dok će u ponedjeljak, 21. februara, povodom Dana maternjeg jezika, biti održano predavanje profesora sa Filološkog fakulteta u Banjaluci Biljane Babić.

“Predavanje je namijenjeno učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, te nastavnicima i profesorima srpskog jezika i književnosti”, pojasnila je Dragičevićeva.

 

 

Izvor: nezoavisne.com

Izdvojeno