bdf.brcko@gmail.com

Ismet Dedeić uvakufio kuću u Rožajama

Rožajac Ismet Dedeić, aktuelni šef Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, prisustvovao je skupu u Novom Pazaru na kojem se razgovaralo o osnivanju Instiuta za istoriju, kulturu i demografiju Sandžaka. Kako saznaje Rožaje Free Press, Dedeić je uvakufio svoju kuću u Rožajama koja predstavlja svojevrstan biser sandžačke arhitekture.

Ismet Dedeić je diplomirani inženjer saobraćaja. Rođen je u Rožajama 1947. godine. Fakultet je završio u Zagrebu i Osijeku nakon čega je u opštini Rožaje obavljao dužnost inspektora za drumski saobraćaj i javne puteve. Bio je odbornik u Skupštini opštine Rožaje, predsjednik Savjeta za sigurnost saobraćaja opštine Rožaje i član Predsjedništva Savjeta za sigurnost saobraćaja Crne Gore.

Nakon toga se seli za Bosnu i Hercegovini gdje je u Brčko distriktu imao bogatu karijeru. Između ostalog, bio je i član Vlade Brčko distrikta BiH. Objavio više stručnih radova u časopisima iz oblasti razvoja i planiranja saobraćaja u gradovima ali i knjigu Sajčo od Rožaja.

 

 

Rožaje Free Press

Izdvojeno