bdf.brcko@gmail.com

Slavljena krsna slava bolnice u Brčkom, uskoro će katolička, pa muslimanska “slava”, pa “slave” ostalih vjeroispovijesti, pa ateista pa…

Kako javlja SPCO i parohija kolobarsko-grbavička u Brčkom u popodnevnim časovima, 14. januara 2022. godine, Javna zdravstvena ustanova Bolnica u Brčkom obilježila je svoju krsnu slavu, Svetog Vasilija Velikog.

Obilježavanje slave bolnice započelo je večernjim bogosluženjem u crkvi Svete velikomučenice Nedelje na Merajama.

U prisusutvu medicinskog osoblja na čelu sa direktorom bolnice dr Đorđem Lazićem, slavski kolač su prerezali nadležni sveštenik i duhovnik bolnice, protojerej-stavrofor Željko Đurica i đakon Bojan Krstanović.

U besjedi otac Željko je u ime protojereja – stavrofora Miodraga Tošića, takođe duhovnika bolnice i u svoje lično ime pozdravio sve prisutne i poželio srećnu krsnu slavu svim zaposlenima u bolnici.

Za trpezom ljubavi, prisutnima se obratio direktor bolnice dr Đorđe Lazić i u pozdravnom govoru izrazio zadovoljstvo što je u različitim uslovima, još od 1993.godine, ova ustanova obilježavala svoju krsnu slavu bez prestanaka.

Pošto se radi o javnoj ustanovi koja pripada svim građanima Brčko Distritka uskoro bi trebalo da se obilježe katoličke i muslimanske“slave”, pa onda ostalih vjeroispovijesti, pa ateista…

Ako može u Bolnici, kao javnoj ustanovi, onda može i u školama, osnovnim i srednjima, pa u vrtićima, a onda i u institucijama Vlade, te ostalim javnim institucijama. Kad se slavi, neke se slavi. A u Brčko Distriktu BiH se baš slavi. Živjeli.

 

 

BF

 

Izdvojeno