bdf.brcko@gmail.com

“Prosvjeta” Brčko: Najava proslave Dana Republike Srpske

Predsjednik Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva “Prosvjeta” iz Brčkog Dragan Tomić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare svečanu akademiju povodom proslave Dana Republike Srpske.

Osvrćući se na manifestaciju „30 dana za 30 rođendana“, Tomić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je kruna manifestacije svečana akademija koja će se održati u ponedjeljak 10. januara ove godine sa početkom u 12 časova i 15 minuta.

– Nakon polaganja vijenaca kod Spomenika srpskim braniocima Brčkog biće upriličen prigodan kulturni program čiji će gosti biti hor “Srbadija”, Orkestar MUP-a Republike Srpske, dramski umjetnik Aleksandar Stojković, član Narodnog pozorišta iz Banje Luke i članovi “Prosvjetine” dramsko-recitatorske sekcije – istakao je Tomić.

– Srećan sam i ponosan što je – kaže Tomić – “Prosvjeta” organizovala ovu akademiju, spajajući dva jubileja.

On je najavio da će svečanoj akademiji povodom 9. januara Dana Republike Srpske prisustvovati visoki zvaničnici Brčko distrikta, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Literarni konkurs koji je raspisan za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja distrikta Brčko i Republike Srpske uspješno je okončan, rekao je Tomić i dodao da će najbolji od 150 pristiglih radova biti proglašeni nakon svete arhijerejske liturgije 9. januara u Kulturno-administrativnom centru Patrijarh Pavle.

Tomić je podsjetio da su školarci mogli izabrati jednu od tri ponuđene teme, a to su bile „I blato je dio rodne grude“, „Rastimo u slobodi“ i „Otadžbina je njiva na kojoj se neprestano sije i žanje“.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno