bdf.brcko@gmail.com

Svečano otvorena školska sportska dvorana u Omerbegovači

Svečanim presjecanjem crvene vrpce, otvorena je i puštena na korištenje nova dvorana za nastavu tjelesnog odgoja u područnoj Drugoj osnovnoj školi u Omerbegovači, za čiju izgradnju je uloženo gotovo preko 500.000 maraka.

Gradonačelnik Esed Kadrić je rekao kako današnje otvaranje dvorane predstavlja kontinuitet rada Vlade Brčko distrikta na izgradnji školskih dvorana za sportski odgoj u svim mjesnim zajednicama gdje je iskazana potreba.

„Radi se o jednom uistinu pristojnom objektu koji će zadovoljiti potrebe učenika područne škole ovdje. Mogu istaknuti da je ovim činom Vlada, praktično, skoro pa postigla svoj cilj da u svim područnim i matičnim školama gdje je iskazana potreba imamo izgrađene školske sportske dvorane. U ovom trenutku negdje 25 takvih dvorana imamo na poručju distrikta Brčko, što je uistinu impozantan broj“, rekao je Kadrić.

Otvaranju dvorane prisustvovao je i predstojnik vladinog Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović koji je naglasio kako se u resornom odjelu intenzivno rade na poboljšanju uvjeta za svakodnevno odvijanje nastave u svim školama u Distriktu.

„Ovo je izuzetno dobro urađen objekt koji je svakako za primarni cilj na korištenje našim učenicima, a svakako i za ostale aktivnosti koje nisu u redovnoj nastavi“, kazao je Bulatović.

Otvaranjem ove sportske dvorane, svih 53 učenika iz pet odjela, koliko broji područna škola u Omerbegovači, dobilo je adekvatan prostor za održavanje nastave tjelesnog odgoja i sportskih aktivnosti.

Pomoćnica ravnatelja škole Maida Gubaljević kaže kako je značaj izgradnje ovog objekta neizmjeran jer se, zbog nedostatka sportske dvorena, nastava do sada održavala u učionici.

Gradonačelnik Kadrić je ovom prilikom najavio intenziviranje aktivnosti na izgradnji još četiri školske sportske dvorane: u Bukviku, na Brodu, Potočarima i pokraj JU Poljoprivredne i medicinske škole, čime bi svim učenicima na području Brčko distrikta bili pruženi jednaki uvjeti za odvijanje nastavnog procesa.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno