bdf.brcko@gmail.com

Situacija u Brčkom stabilna i nema povećanih tenzija.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić ocijenio je danas da poziv Predsjedništva SDP-a BiH za lociranje trupa NATO-a u Brčkom nije dobronamjeran i predstavlja zahtjev za radikalizacijom stanja u BiH. Gradonačelnik Esed Kadrić kazao je kako netreba davati ishitrene izjave i da je situacija u Brčkom stabilna.

“To je vrlo neodgovorno. U čije ime SDP poziva NATO u Brčko, ko je SDP da, u trenutku kada se u distriktu sprovodi niz važnih reformi i stvaraju uslovi za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata, pa i poslovnih inicijativa, proglašava Brčko neuralgičnom tačkom”, upitao je Milić, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a.

On je rekao Srni da je politička situacija u Brčkom stabilna i da je Brčko nakon lokalnih izbora prošle godine prvo u BiH dobilo novu vladu. v

“Umjesto da pozdrave takav napredak, SDP BiH Brčko proglašava neuralgičnom tačkom. Pozivam supervizora za Brčko da jasno osudi ovakve kvalifikacije, kao netačne i nedobronamjerne”, rekao je Milić.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić kazao je, odgovarajući na pitanje N1 da li se Brčko može biti talac politike/neriješnih odnosa kao što je to godinama bio Mostar, kako ne treba davati ishitrene izjave. Naveo je i to kako je situacija u Brčkom stabilna i da nema povećanih tenzija.

Podsjetimo, supervizor za Brčko je Amerikanac Michael Scanlan koji je imenovan na tu poziciju početkom 2019. godine.

Predsjedništvo SDP BiH je na jučerašnjoj sjednici ovog organa stranke usvojilo niz zaključaka, a između ostalog pozvali su i NATO da povećaju broj vojnih trupa u Brčkom i ostalim osjetljivim tačkama u BiH.

 

 

Izvor: n1

Izdvojeno