bdf.brcko@gmail.com

Pododjelu za javno zdravstvo dodijeljene prostorije bivše zgrade Policije u središtu grada.

Zbog nedostatka prostornog rješenja za potrebe rada, Pododjelu za javno zdravstvo nedavno su dodijeljene prostorije u prizemlju bivše zgrade Policije Brčko distrikta u središtu grada. Prostor će biti prenamijenjen za smještanje potrebnih službi, opreme i laboratorija Pododjela kako bi, kao jedan od najznačajnijih resursa u borbi protiv pandemije, mogli nesmetano funkcionirati.

„U procesu prijama prostorija uočeni su nedostaci koje je nužno riješiti prije fizičkog premještanja opreme i ljudskih kadrova te je stoga pokrenut otvoreni postupak javne nabave s provođenjem e-aukcije čija je procijenjena vrijednost nabave 53.000 KM, bez PDV-a. Vjerujemo da će u narednih 90 do 120 dana taj proces biti završen“, kazao je predstojnik Odjela za zdravstvo Sead Šadić.

Odjel za zdravstvo i ostale usluge brčanske Vlade pokrenuo je, također i otvoreni postupak javne nabave radova za izgradnju javnog objekta za potrebe zdravstva, uz predviđeno provođenje javne e-aukcije.

Spomenuti objekt gradit će se iza Doma zdravlja Brčko i služit će za rješavanje problema prostornih kapciteta JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikta, prvenstveno za smještaj ambulanti obiteljske medicine.

„Procijenjena vrijednost nabave je 2,2 milijuna KM s PDV-om, s tim da ćemo mi u proračunu za 2022. godinu dobiti dodatnih 160.000 maraka jer je evidentno da je trenutno na tržištu građevinskog materijala došlo do ogromnih skokova, a vjerujem da kada se realizira, doći će nažalost do, uslovno rečeno, poskupljenja izgradnje po metru kvadratnom“, ističe Šadić.

 

FOTO: Facebook/Odjel za zdravstvo i ostale usluge

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno