bdf.brcko@gmail.com

„Taekwondo klub Brčko“ na prijemu kod gradonačelnika Eseda Kadrića

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici organizovao prijem za članove Taekwondo kluba Brčko distrikta BiH kao i predsjednika Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik je uputio čestitke povodom ostvarenih rezultata prisutnih članica ovog kluba, sestara Milice i Jelene Vasić, koje su osvojile evropske medalje u ovom sportu.

„Mi smo kao grad pružali podršku i prepoznali talente u Taekwondo klubu Brčko i danas su nam naše dvije sugrađanke, dvije sportistkinje, došle pokazati svoje uspjehe i rezultate koje su postigle na Evropskom prvenstvu u Estoniji. Nastavit ćemo podržavati ovaj klub i njegove članove kako bi se ovaj olimpijski sport dodatno afirmisao u Brčko distriktu BiH“, izjavio je gradonačelnik Kadrić.

Predsjednik Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Samir Šarić zahvalio se na prijemu te je istakao da postoji ideja da se iduće godine organizuje državno prvenstvo ili kup Bosne i Hercegovine upravo u Brčkom, kako bi se ovaj sport bolje predstavio građanima Brčkog.                                                                                                                                           „Taekwondo savez Bosne i Hercegovine pruža na čitavoj državnoj teritoriji podršku klubovima i ovdje smo danas da podržimo Milicu i Jelenu, da sve propratimo do seniora i da ih vidimo na olimpijadi“, rekao je Šarić.

 

 

Izvor: VBDBiH

 

 

 

 

Izdvojeno