bdf.brcko@gmail.com

Policija Distrikta zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišila jedno lice

Policija Brčko distrikta BiH, u kontekstu ranije donesenih procjena u vezi sa kriminalnim aktivnostima pojedinih grupa na području Brčko distrikta BiH koje predstavljaju potencijalno generirajući faktor događaja sa težim posljedicama i čiji pripadnici su involvirani u određene bezbjednosne događaje koji su uznemirili javnost u Distriktu, kontinuirano provodi mjere policijskog odgovora iz nadležnosti koje su propisane zakonom.

S tim u vezi, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su nakon prikupljanja određenih informacija dana 29.11.2021. godine na osnovu Naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršili pretresanje lica M.P., stambenog objekta i svih prostorija koje koristi ovo lice. Prilikom pretresanja pronađeno je i privremeno oduzeto šest pvc paketića ukupne neto mase oko pet grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana”, pvc kutija sa praškastom materijom ukupne bruto mase 49,999 grama koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kokain”, dvije kutije tzv. drobilice, dvije vage za precizno mjerenje, i drugi predmeti od  važnosti za krivični postupak.

Osumnjičeni M.P. rođen 1994. godine u Sanskom Mostu, nastanjen u Brčkom lišen je slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, te će isti uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH će samostalno i u saradnji sa drugim organima i institucijama nastaviti preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji, posebno u cilju zaštite života i imovine, ljudskih prava i sloboda, kao i sprečavanja, otkrivanja i istraživanja krivičnih djela i prekršaja, te održavanja javnog reda i mira na području Brčko distrikta BiH.

 

 

Izvor: RBDBiH

 

Izdvojeno