bdf.brcko@gmail.com

Policija u Brčkom oduzela automobil zbog duga od preko 21 hiljadu KM

Pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama:

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela i to krađa i nasilje u porodici.

JAVNI RED I MIR

– U dane 26. i 28.11.2021. godine zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira zbog čega su slobode lišena tri lica. Zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. stav (1), lice G.B. rođen 1974. godine u Brčkom, te lice T.P. rođen 1969. godine u Gornjoj Skakavi, zbog prekršaja iz člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru, dok je lice A.M. rođen 1983. godine u Brčkom slobode lišen zbog počinjenih prekršaja iz članova 6. i 8. Zakona o javnom redu i miru i člana 31. stav (6) Zakona o oružju i municiji Brčko distrikta BiH. Protiv navedenih lica biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

– Izdvajamo događaj od dana 26.11.2021. godine kada policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH tokom redovne kontrole zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje iz saobraćaja isključili E.T. rođen 1988. godine u Lukavcu, a nastanjen u Brčkom. Za navedeno lice je utvrđeno i da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, a uvidom u evidencije da ima više od 21 hiljadu konvertibilnih maraka po osnovu neplaćenih kazni, te mu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 12 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jedan koji je vozilom upravljao u vrijeme trajanja zabrane, jedan koji je upravljao neregistrovanim vozilom, jedan vozač jer u vozačkoj dozvoli nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju, jedan zbog preopterećenosti vozila i jedan zbog neobilježenog tereta.

 

Izdvojeno