bdf.brcko@gmail.com

U Distriktu Brčko istinski živi ZAVNOBIH

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčkog, bio je gost specijalnog programa “Moje srce, moja domovina”.

Kako je rekao, oni u Distriktu Brčko istinski žive ZAVNOBIH.

  • Poruke i duh ZAVNOBIH ako su igdje prisutne u potpunosti, to je ovdje. Naša poruka bi bila da su naše želje usmjerene da na svakom pedlju ove zemlje ljudi budu istinski ravnopravni, da imaju mogućnost ispoljavati sve svoje zasebnosti, sve svoje identitarne osobenosti, bez da mu iko to spriječava, što nažalost nije u ovom trenutku na prostoru cijele BiH. Ova zemlja je na zasjedanju preklamovano i srpska, i hrvatska i bošnjačka, i obrnuto. Naravno i svih ostalih građana BiH koji je osjećaju svojom – kazao je Kadrić.

Istakao je da želi i da se i u ostatku BiH ovakav duh zajedništva koji je ovdje prisutan, i sposobnost da se BiH skupa i dalje gradi, da bude neka vrsta paradigme i inspiracije svima.

  • Alternativu nemamo. To su ideali za koje se vrijedi boriti i trošiti energiju, znanje, i neki svoj trud. Da nam uistinu to bude poseban cilj da gradimo zemlju. Da se borimo da se trenutna situacija prevaziđe i da novim naraštajima probudimo osjećaj perspektive, da mogu ostati u svojoj zemlji – rekao je naš gost.

(Nermina Hasić)

Izdvojeno