bdf.brcko@gmail.com

Povodom Dana državnosti BiH boračke udruge Brčko distrikta upriličile polaganje cvijeća i vijenaca

Tokom jučerašnjeg popodneva u okviru manifestacija kojima se obilježava 25. novembar, Dan državnosti BiH, položeni su vijenci i cvijeće na Centralnom spomeniku palim pripadnicima ARBIH i braniteljima HVO-, u središtu Brčkog.

U ime Udruženja demobilisanih boraca 92-95 Armije Republike Bosne i Hercegovine Brčko, sekretar Amir Sinanović, prije svega iskazuje zadovoljstvo odzivom građana na čin polaganja vijenaca kojim se još jednom prisjećamo onih koji su za očuvanje BiH dali najviše što su imali, vlastite živote.

“Kao i ranije generacije Bosanaca i Hercegovaca i mi smo u novijoj istoriji kad je bilo najteže, učinili maksimum i u periodu 1992-1995, očuvali kontinuitet i opstojnost BiH, na što smo ponosni“, naglasio je Sinanović.

Ivo Anđelović, u ime Udruga branitelja 108. pješačke HVO brigade “Ravne Brčko” još jednom je podsjetio na značaj borbe za očuvanje BiH u minulom ratnom periodu.

„Odbranom Bosne i Hercegovine u ratu očuvali smo državu, ne samo za nas, već duboko vjerujem i za generacije koje dolaze i koje će, siguran sam, znati to cijeniti i dalje raditi na očuvanju BiH“, kazao je Anđelović.

Cvijeće i vijence na spomenicima palim pripadnicima ARBiH i braniteljima HVO-a u središtu Brčkog, pored ostalih, položili su i gradonačelnik Esed Kadrić, te dopredsjednik Parlamenta Distrikta, Ivo Filipović.

Inače, cvijeće i vijence povodom 25. novembra Dana državnosti BiH na Mezaristanu u Gornjem Rahiću, položili su i predstavnici temeljnih boračkih udruga proisteklih iz 108-215 Viteške motorizovane brigade Brčko.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno