bdf.brcko@gmail.com

I Splićani se pridružuju bojkotu žirija u Brčkom

Nakon zagrebačkog pozorišta „Kerempuh“, danas se oglasilo i Hrvatsko narodno kazalište Split koje obaveštava organizatore Susreta pozorišta u Brčkom da se izuzima iz konkurencije za nagrade.

„Sa zadovoljstvom smo odigrali predstavu „Usidrene“ na XXXVIII regionalnim Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom i zahvaljujemo i publici i organizatorima Susreta na srdačnom prijemu, ali izuzimanjem iz konkurencije za nagrade želimo podržati kolegice i kolege koji su zbog etičkih i moralnih načela učinili isto“, kaže se u saopštenju.

Podsećamo, satirično pozorište “Kerempuh” iz Zagreba je zamolilo predstavnike Susreta pozorišta u Brčkom, da njihova predstava “Darian, hrvatski kralj samopomoći” bude izuzeta iz žiriranja i svih propratnih sadržaja.

Takođe, ranije je ekipa predstave „64“, autorke Tene Štivičić, uputila proglas u kom navodi da su predstavu, koju je režirala Alisa Stojanović, odigrali iz poštovanja prema publici, ali da ne žele da njihov rad ocenjuje član žirija, Branislav Lečić.

Takođe, Kokan Mladenović, reditelj predstave „Šindlerov lift“ i pisac Darko Cvijetić povukli su se sa 38. susreta pozorišta u Brčkom zbog toga što je u žiriju glumac Branislav Lečić.

Izvor: nova.rs

Izdvojeno