bdf.brcko@gmail.com

MORA DA SMO SMO U GADNIM GOVNIMA KAD SU POLITIČARI ZABRINUTI

JA SE ZOVEM IVANA

A POLITIČARI  ME ZOVU ZLATO

REKLA SAM SEBI KAD PORASTEM BORIT ĆU SE PROTIV KORUPCIJE

ZATO RASTEM, RASTEM, JEDVA ČEKAM DA PORASTEM

SJEDAM NA VOZ I POLAZIM, U BRČKO ĆU DA SE PRESELIM

Mogla bi se Ilijada i Odiseja opjevati kada bi ste uzeli sva imena Sulja, Muja, Stojanki, Zorana, Gorana koji poželješe u Brčko da se dosele i pronađu radno mjesto, ni manje ni više nego budžetski finansirano. Svaki iole utjecajan političar, ili vladajućoj politici blizak i potreban lik, koji je imao tamo nekog, genetski predodređenog, da radi na budžetskim jaslama doveo je distrikt bar po nekog svog.

Tako rano ujutro, ili u poslije podnevnim satima kada se odlazi sa posla, lokalne saobraćajnice trpe najveći promet, a ulaz/izlaz iz grada je praćen čepovima i dugačkim kolonama. Svakodnevno se dočekuju i ispraćaju brčanski gastarbajteri, mada postoje i rijetki slučajevi  kada su ti pridošli kadrovi odlučili da žive u BH raju, što distriktom se zove.

Zapošljavanje IVANE  i ne bi bio neki problem da se situacija dodatno ne zakomplikuje.

Taj evo recimo npr. Zlatan, da ne bude samo Ivana, sa sobom dovodi i suprugu, te i ona mora ni manje ni više da radi na nekoj budžetski finansiranoj poziciji, eventualno javnom preduzeću. Onda žena počne kvocat Zlatanu, kako ne može više svaki vikend putovat da vidi majku, te je Zlatan primoran da u distrikt dovede i punicu. Normalno zaposlit će je u nekom JP, fondu, eventualno postaviti za člana nekog dobro plaćenog odbora. Neće valjda da je izdržava on pored ovakve krave muzare, što distrikt se zove.

Suma sumarum, vladajući političari su počeli da se brinu o prevelikim budžetskim izdvajanjima za plate i fiskalnoj stabilnosti distrikta.

HAMAN SMO U GADNIM GOVNIMA KAD SU ONI ZABRINUTI.

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno