bdf.brcko@gmail.com

Imenovana interresorna radna grupa Distrikta u okviru ROMACTED II Programa

U prostorijama Gradske vijećnice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine jučer je održan prvi sastanak Institucionalne radne grupe u okviru ROMACTED II Programa, s ciljem poboljšanja lokalne demokratije, odgovornosti, inkluzivnosti i reagovanja prema romskim građanima u Distriktu.

Na sastanku je postignut dogovor oko narednih aktivnosti u periodu implementacije Romacted II Programa na području Distrikta te je imenovana interresorna radna grupa koju će činiti predstavnici Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, Odjeljenja za obrazovanje, Odjeljenja za zdravstvo, Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, Javne zdravstvene ustanove, Policije Distrikta te Zavoda za zapošljavanje. Ova radna grupa će raditi na implementaciji ROMACTED II Programa radi jačanja kapaciteta institucija s ciljem unapređenja položaja romske populacije.

ROMACTED II Program je program Evropske unije i Vijeća Evrope koja se osim u Brčko distriktu BiH, implementira na području još 11 gradova/općina u BiH: Bijeljine, Gradiške, Doboja, Donjeg Vakufa, Kaknja, Kalesije, Prnjavora, Tuzle, Visokog, Vukosavlja i Travnika.

 

 

Izdvojeno