bdf.brcko@gmail.com

Ima li SDP BiH Bošnjaka koji je spreman kao i ja da bude više Bosanac i koji je spreman da isto radi što i ja

Da bi pravili ovu državu na temeljima ZAVNOBIH-a potrebne su sve tri strane, evo u SDP-u BiH imamo jednu – gdje su druge dvije, ima li BiH bez mandata, upitao je Mijatović!?

Nakon poništenja presude generalu Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu, oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

-Čovjek sam koji ima puno energije, posljednjih četiri godine većinu svoje energije sam usmjerio ka jačanju BiH indentiteta i svojoj državi. Sve ovo što radim za istu svrhu ne plaćaju mi građani BiH, već radim svojim novcem i svojim vremenom.

Da, SDP BiH ima Srbina potpredsjednika koji voli BiH i u isto vreme je i Srbin i Bosanac!
Da, SDP BiH ima potpredsjednika koji otvoreno kaže bio je genocid u Srebrenici, da, ovo su greške srpskih politika u BiH.

Međutim, sad već javno moram postaviti pitanje ima li SDP takvog Bošnjaka?
Ima li SDP BiH Bošnjaka koji će pričati o zločinima nad Srbima u ratu, koji će reći da je jučerašnja presuda generalu ARBiH sramota, da se na Vozući i Kazanima nisu sami pobili Srbi i ostali?

Ima li SDP BiH Bošnjaka koji je spreman kao i ja da bude više Bosanac i koji je spreman da isto radi što i ja bez poslaničkog, ministarskog ili direktorskog mandata?

Da bi pravili ovu državu na temeljima ZAVNOBIH-a potrebne su sve tri strane, evo u SDP-u BiH imamo jednu – gdje su druge dvije, ima li BiH bez mandata?

Ja nikada neću odustati od jačanja BiH indetiteta i države, ali ću od sada postavljati javna pitanja, jer najviše se gnušam od prikrivenog nacionalizma i lažnih mandat Bosanaca, poručio je Vojin Mijatović.

 

 

Izvor: SB

Izdvojeno