bdf.brcko@gmail.com

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice ranjen u Bijeljini pri napadu više lica sa područja Brčko Distrikta

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice /SAJ/ ranjen je noćas u Bijeljini u pokušaju da zaštiti lice iz ovog grada, koje je fizički napalo više lica sa područja Brčko distrikta.
Policijska stanica Bijeljina je oko 2.00 časa zaprimila prijavu da je u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u ovom gradu došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Policijska patrola je na licu mjestu zatekla sa povredama, najvjerovatnije od vatrenog oružja, lice iz Brčkog čiji su inicijali O.P. i pripadnik SAJ-a iz Gradiške čiji su inicijali P.K.
Oba lica su prevezena u bijeljinsku bolnicu, a dežurni ljekar se izjasnio da su životno ugrožena, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

Operativnim radom na terenu policija je došla do podataka da je više lica sa područja Brčkog fizički napalo lice iz Bijeljine čiji su inicijali S.G, koje je pokušalo da spriječi nepoznatog muškarca koji je fizički nasrnuo na djevojku u automobilu.

Tom prilikom su nepoznati muškarci pucali u pravcu automobila, a zbog sprečavanja daljih posljedica po život i tijelo intervenisali su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, usljed čega je jedan povrijeđen.

O svemu navedenom obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je ovlastio pripadnike Policijske uprave Bijeljina da izvrše uviđaj i preduzmu druge mjere i radnje.

Nakon sprovedenih mjera i radnji Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini biće dostavljen izvještaj o postojanju osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, dok je za licima iz Brčkog raspisana potraga s ciljem pronalaska i hapšenja.

 

(srna)

Izdvojeno