bdf.brcko@gmail.com

Raspisana potjernica za više lica iz Brčkog

Noćas oko dva časa PU Bijeljina zaprimila je prijavu, da je u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u Bijeljini došlo do upotrebe vatrenog oružja, nakon čega je patrola policije izašla na lice mjesta, i zatekla sa povredama najvjerovatnije od vatrenog oružja lice O.P. iz Brčkog i lice P.K. iz Gradiške, policijski službenik Specijalne antiterorističke jedinice, saopšteno je iz PU Bijeljina.

“Oba lica su prevezena u Medicinski centar Bijeljina, gdje se je dežurni ljekar izjasnio da su lica životno ugrožena. O svemu navedenom obavješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je ovlastio policijske službenike Policijske uprave Bijeljina da izvrše uviđaj i preduzmu druge mjere i radnje”, dodaje se u saopštenju.

Operativnim radom na terenu, prikupljenim činjenicama i dokazima došlo se do podataka da je više lica sa područja Brčkog fizički napalo lice S.G. iz Bijeljine koje je pokušalo da spriječi drugo nepoznato muško lice koje je fizički nasrnulo na djevojku u putničkom automobilu.

 

Tokom navedene situacije nepoznata muška lica su upotrebila vatreno oružje pucajući u pravcu automobila, a zbog sprečavanja daljih posledica po život i tijelo intervenisali su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, usljed čega je jedan povređen.

“Nakon sprovdenih mjera i radnji Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini biće dostavljen izvještaj o postojanju osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo „ Izazivanje opšte opasnosti“, dok je za licima iz Brčkog raspisana potraga u cilju pronalaska i lišenja slobode”, navodi se u saopštenju PU Bijeljina.

 

 

Izvor: EBrcko

Izdvojeno