bdf.brcko@gmail.com

Brčko dobija gradski stadion, kamerni teatar i rekonstrkciju i izgradnju putne infrastrukture

U Pododjelu za javne nabavke, vladin Odjel za stručne i administrativne poslove, pri kraju je završni dio procedura vezanih za realizaciju tri kapitalna projekta u Brčkom: gradski stadion, kamerni teatar preko puta Islahijeta i rekonstrukcija i izgradnja putne infrastrukture.

Nedim Hamzabegović, šef Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta, za Radio Brčko je pojasnio da poslije privođenja kraju procedura u Pododjelu za javne nabavke predstoji potpisivanje ugovora, nakon kojih teku rokovi za izvođače, ali i za Vladu koja, takođe, treba ispuniti svoje ugovorne obaveze.

Za projekat gradnje gradskog stadiona u Brčkom predviđeno je preko sedam miliona KM.
Za kamerni teatar koji će se graditi u Brčkom u kompleksu Islahijeta, previđeno je preko 500.000 KM, a završena je i zadnja faza, odnosno e-aukcija.

Hamzabegović je naznačio da je izgradnja kamernog teatra važna i sa aspekta očuvanja spomenika kulture koji su spomenici od značaja za našu lokalnu zajednicu.

Po pitanju izgradnje infastrukture u Brčko distriktu previđena su sredstva preko 800.000 KM.

„Radiće se novi, a rekonstruisaće se već postojeći putni pravci u Brčko distriktu zbog zastarjelosti ili oštećenja“, kazao je Hamzabegović.

Nakon okočanja procedura u Pododjelu za javne nabavke, daljnje nadležnosti i aktivnosti za pomenute kapitalne projekte preuzima vladin Odjel za javne poslove.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno