bdf.brcko@gmail.com

Počinje zimska sezona održavanja puteva

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ ulazi u zimsku sezonu spremno. Za održavanje oko 800 kilometara putne mreže i 1875 parking mjesta na prostoru Brčko distrikta BiH izdvojeno je 1 800 000 KM za sezonu 2021/2022 godina.

Teritorija distrikta Brčko kao i prethodnih godina podjeljenja je po zonama i to: istok 1, istok 2, zapad, grad, obilaznica i parkinzi. JP „Putevi Brčko“, u čijoj je nadležnosti zimsko održavanje saobraćajnica, završilo je sve aktivnosti oko izbora izvođača radova koje će održavati putnu mrežu. Izvršeni su redovni pregledi punktova zimske službe od strane nadzornih organa. Obezbjeđene su dovoljne količine posipnog materjala u vidu soli za posipanje puteva u zimskim uslovima i odgovarajuće kamene frakcije, a putevi će biti čišćeni prema ranije utvrđenim prioritetima.

Imajući u vidu izmjene Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima, ove godine zimska sezona počinje od 1. novembra i trajaće do 1. aprila, za razliku od prethodnih godina kada je počinjala 15. novembra i trajala do 15. aprila.

 

 

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno