bdf.brcko@gmail.com

Crveni krst Brčko Distrikta i ove zime obezbijediće potrebne kapacitete za smještaj beskućnika

Crveni krst distrikta Brčko i ove zime obezbijediće potrebne kapacitete za smještaj beskućnika, ali i drugih lica koji se eventualno nađu u takvoj potrebi i koji nemaju drugih mogućnosti da se sklone od hladnog vremena.

Denis Šehanović, sekretar Crvenog krsta u Brčkom kaže da Crveni krst od danas – prvog novembra uvodi neku vrstu pripravnosti i da, ukoliko bude bilo potrebe za takvu vrstu pomoći, smještaj mogu pripremiti za par sati.

„Za sve osobe koje se nalaze u stanju potrebe, osim smješataja, obezbijeđena je hrana i topli napici“, pojasnio je Šehanović.

Prostor za beskućnike koji se nalazi u bescarinskoj zoni trenutno je opremljen sa 30 kreveta, a beskućnici se tu mogu ugrijati, okupati, zamjeniti odjeću i dobiti obrok, te ako im je potrebno i ljekarski pregled pošto je većina njih bez dokumenata, a nisu ni zdravstveno osigurani.

Ovaj projekat podržan je od strane Vlade distrikta, a sve te aktivnosti Crveni krst radi u koordinaciji sa Policijom distrikta, Hitnom medicinskom službom, Odjeljenjem za zdravstvo i Odjeljenjem za javnu bezbjednost.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno