bdf.brcko@gmail.com

Građani Brčkog pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć preživjelima u požaru

Nakon jučerašnje tragedije u Brčkom kada je u požaru u porodičnoj kući stradalo šest osoba, građani su se udružili i pokrenuli humanitarnu akciju kako bi se obezbijedile potrepštine za ostale članove porodice koji su ostali bez krova nad glavom.

Miralem Gigović iz Brčkog je na svom Facebooku objavio ovu humanitarnu akciju navodeći da u saradnji sa jednim obližnjim ugostiteljskim objektom organizuje akciju prikupljanja odjeće i obuće koja je jučer počela i trajat će danas do 17:00 sati.

“Zima dolazi, tako da pokušajte izdvojiti nešto toplo od odjeće, obuće i odnijeti u Check In te predati konobaru. Kada se riješi stambeno pitanje porodice, akcija će biti nastavljena i uz odjeću prikupljat ćemo i ostalu pomoć u vidu hrane i slično”, napisao je Gigović.
Gigović je nekoliko sati nakon poziva na humanitarnu akciju objavio da je magacin obližnjeg ugostiteljskog objekta napunjen i da je dio prikupljenih stvari već uručen.

“Hvala puno ljudi i hvala Mejri Šečić koja nam je ustupila prostor i dočekala nas i preuzela dio ove akcije na svoju odgovornost. Sve stvari koje su ‘višak’ bit će podijeljene romskim porodicama širom Distrikta. Bravo Brčko”, naglasio je Gigović.

Jučer je gradonačenik Brčko distrikta Esed Kadrić posjetio zajedno sa članovima Vlade, brčansko naselje Suljagića Sokak, gdje se u jutarnjim satima dogodio požar u kome je šest stanovnika Distrikta tragično izgubilo život dok se ostali povrijeđeni nalaze na bolničkom liječenju, a jedno je prevezeno na Univerzitetski klinički centar Tuzla zbog teških tjelesnih povreda.

Lokalni mediji prenose i to da je u porodičnoj kući u kojoj je izbio požar živjelo 17 osoba.

 

 

(N1/PRES)

Izdvojeno