bdf.brcko@gmail.com

Ismetu Dedeiću zabranjeno javno istupanje u medijima, zbog toga otkazana za danas najavljena Konferencije za medije

Ismet Dedeić, nedavno hapšen u akciji ‘’Sistem’’ zbog spornog zapošljavanja u Zavodu za projektovanje i razvoj, za danas je u 11:00 časova bio zakazao konferenciju za novinare.

Nakon što su se novinari okupili saopšteno im je da će gosp. Dedeić kasniti 20-tak minuta. Oni najuporniji su odlučili da ga pričekaju, ali se potom umjesto Dedeića pojavio njegov advokat koji je novinarima kratko saopštio da je iz Osnovnog suda danas stiglo rješenje o zabrani javnog istupanja gosp. Dedeića u medijima.

 

‘’Pozivam vas na press konferenciju povodom policijske akcije kodnog naziva ‘’Sistem’’. Press konferencija će se održati dana 15.10.2021. godine s početkom u 11:00h u ugostiteljskom objektu ‘’Osteria & Divan’’ – brod.Tom prilikom želim da Vas, brčansku i širu javnost, informišem o mom kontinuiranom političko-policijskom progonu i režiranju politički montiranih procesa. Na te montirane optužbe sudovi Brčko distrikta BiH su donosili oslobađajuće presude. Želim posebno da istaknem da, za razliku od rada policije, imam puno povjerenje u sudove Brčko distrikta BiH, što su I ovom prilikom pokazali odbijanjem prijedloga zamjenika tužioca o određivanju pritvora. Radujem se susretu sa Vama’’, navedeno je u pozivu koji je proslijeđen svim medijima na prostoru distrikta Brčko.

Dedeić je ranije dao izjavu federalnim medijima u kojoj je optužio pojedine funkcionere u vlasti da namještaju ovu aferu.

”Želimir Antić, glavni koordinator. Sebe uobrazio da ovdje upravlja situacijom.

On je član SNSD-a. Misli da se ovdje može upravljati na način kako to on radi. Mislim da je ovo dobar početak raskrinkavanja zapošljavanja i korupcije u Brčkom.

Ja sam trenutno žrtva, ali ću biti najvjerovatnije svjedok tim sad svjedocima, kao osumnjičeni ću biti svjedok i da će mnogi ako u ovoj zemlji bude prava i pravde završiti tamo gdje im je mjesto.”, rekao je Dedeić u izjavi za FTV.

 

Izvor: eBrcko

Izdvojeno