bdf.brcko@gmail.com

KK Lavovi iz Brčkog u borbi za titulu prvaka BiH

Predstojećeg vikenda Košarkaški klub Lavovi i grad Brčko biće domaćini Finalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja.

Odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine domaćinstvo završnog turnira na kome će se odlučivati o prvaku Bosne i Hercegovine za sezonu 2020-2021. u konkurenciji djevojčica rođenih 2005. godine i kasnije, povjereno je KK Lavovi.

Pored domaće selekcije Lavova na završnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine učestvuju i ŽKK „Zrinjski 2010“ iz Mostara i ŽKK „Livno“ iz Livna.

Prvog dana turnira, u subotu, 25. septembra, biće odigrane dvije utakmice, i to: 15:00h ŽKK „Zrinjski 2010“ – ŽKK „Livno“ 18:30h KK „Lavovi“ – poraženi iz prve utakmice.
U nedelju, 26. septembra, na rasporedu je jedna u utakmica u kome će se od 11:00 časova sastati domaća ekipa Lavova protiv pobjednika prvog meča (Zrinjski – Livno).

Sve utakmice igraju se u dvorani Tehničke škole u Brčkom i pozivamo sve ljubitelje košarke i sporta uopšte da dođu i podrže mlade košarkašice Lavova u pokušaju da se domognu epiteta najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini u svom uzrastu. Ulaz na sve utakmice je besplatan.

 

Izvor: nula 49
 

Izdvojeno