bdf.brcko@gmail.com

Unija pacijentskih udruženja Distrikta ne dozvoljava smjenu direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Miodraga Todorovića,

Unija pacijentskih udruženja Brčko distrikta danas se javnosti obratila saopštenjem povodom glasina o smjenama menadžmenta u javnim institucijama u Brčkom.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Predstavnici Unije pacijentskih udruženja došli se do informacije da se sprema smjena direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH gospodina Miodraga Todorovića, kao i predstavnika menadžmenta drugih javnih institucija koji nemaju dokazivu krivičnu radnju ili kršenje bilo kakve druge norme osim političkog revanšizma u našem gradu.

Ovom prilikom pored izražavanja našeg negodovanja želimo istaći da mi ne štitimo ime gospodina Todorovića nego poziciju svih ljudi sa kojima imamo dugogodišnju dobru saradnju.

Imamo saznanja da se na članove upravnih odbora vrše politički pritisci te da je pozicija direktora Fonda već dodijeljena nekoj političkoj opciji gdje se ne vodi računa o činjenici da je direktor Fonda na zakonit način izabran na tu poziciju, konkursnom procedurom.
Kao što smo u nekoliko navrata naglašavali sa menadžmentom Fonda, dolaskom gospodina Todorovića mi imamo odličnu saradnju.

Većina članica Unije ima potpisane memorandume o saradnji sa institucijom na čijem čelu se nalazi Todorović i on je prvi čovjek na poziciji direktora koji je otvorio vrata prema pacijentima, osluškivao naše probleme i prilagođavao se potrebama pacijenata.

Ukoliko su informacije koje imamo tačne, postavlja se pitanje, šta će nam Kancelarija za borbu protiv korupcije kada se sprovodi direktna politička smjena i političko zapošljavanje na štetu svih građana distrikta.

Nadamo se da do najavljene smjene neće doći, jer ćemo kao Unija najosjetljivije kategorije društva izaći javno i organizovano kako bismo spriječili ovakve pojave koje vrijeđaju dostojanstvo i zdrav razum, a to je jedino što nam je ostalo.

*Uniju pacijentskih udruženja u Distriktu čine sledeća udruženja koja su i potpisnici saopštenja za javnost: Udruženje paraplegičara, Udruženje Beba više, Udruženje multiple skleroze, Udruženje bubrežnih bolesnika “Bubreg”, U.G. Život sa celijakijom, Savez udruženja oboljelih od celijakije u Bosni i Hercegovini, U.G. Distrofičari, Udruženje Brčansko srce, Udruženje dijabetičara, kao i Udruženje slijepih i slabovidih.”

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno