bdf.brcko@gmail.com

Prijava Policiji Brčko Distrikta da muškarac u ulici Jovana Jovanovića Zmaja tuče djevojku

U Brčkom je jučer u večernjim satima policiji prijavljeno da muškarac u ulici Jovana Jovanovića Zmaja tuče djevojku.

Na mjesto događaja izašla je policija Brčko distrikta koji su uhapsili mladića nakon što je počeo da galami i prijeti policajcima.

– Policija Brčko distrikta je u utorak u 18.45 sati dobila prijavu da nepoznata muška osoba u ulici Jovana Jovanovića Zamaj tuče djevojku i da ima povrede. Odmah nakon prijave policija Brčko distrikta je izašla na mjesto događaja gdje su zatekli djevojku rođenu 2002. godine u Brčkom koja je potvrdila navode iz prijave, da ju je napao njen nevjenčani muž Ć. F. – kazala je za Faktor Dževida Hukičević, glasnogovornica policije Brčko distrikta.

Navela je da se muškarac prvo zaključao u kuću a potom izašao vani i počeo da vrijeđa i galami na policijske službenike, te da nije prestao ni nakon izdatih policijskih upozorenja zbog čega je lišen slobode.

– Tokom prijevoza u službene prostorije policije Brčko distrikta, osoba Ć. F. je pokušala pobjeći iz automobila ali je vraćen u službeno vozilo i prevezen je u službene prostorije policije radi provođenja procedure postupanja prema osobama lišenim slobode i daljeg krivično-pravnog procesuiranja. Osoba Ć. F. je inače višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela – pojasnila je Hukičević.

O navedenom događaju bit će obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Svjedoci za Faktor kažu kako su vidjeli muškarca kako ispada iz automobila, te da im nije bilo jasno šta se dešava.
 

(faktor.ba)

Izdvojeno