bdf.brcko@gmail.com

Po optužnici za ubistvo Slavena Marčete Osnovni sud Distrikta optuženom Dušanu Iliću izrekao kaznu zatvora u trajanju od četiri godine

Po optužnici za ubistvo Slavena Marčete danas je Osnovni sud Brčko distrikta BiH optuženom Dušanu Iliću izrekao kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

– Tužilaštvo distrikta zadovoljno je činjenicom da ju sud u cijelosti prihvatio pravnu kvalifikaciju da se radi o krivičnom djelu ubistva. S druge strane, Tuzilaštvo cijeni da optuženom nije izrečena adekvatna kazna, zbog čega će po prijemu pisanog otpravka presude izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH nastojeći izdejstvovati kaznu zatvora u dužem trajanju- navodi se u saopštenju.

Dušan Ilić (21) iz Brčkog optužen je da je 16. maja 2020. godine oko 21:20 sati, kada je oštećeni Marčeta nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz svog vozila, naglo startao automobil marke Audi 7 kojim je upravljao, te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio na tlo.

Potom je prešao pneumatikom preko nogu oštećenog vozeći se i unazad, nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu Bijeljine, dok je Slaven Marčeta zadobivši povrede glave usljed pada kroz nekoliko sati preminuo.

 

Izdvojeno