bdf.brcko@gmail.com

Dritan Abazović – ključ koji je otključao vrata Crne Gore za velikosrpske nacionaliste!

“Za sve što se dešava na Cetinju odgovoran je isključivo Dritan Avazović, napisao je predsjednik SDP Crne Gore Raško Konjević. Potpredsjednik Vlade Abazović, koji je zadužen za sektor bezbjednosti, uprkos uzavreloj atmosferi i dešavanjima u Prijestonici, nije se oglašavao. Danima ranije isticao je da svi trebaju poslati poruku mira. Kakvu poruku mira šalju popovi, ako ih iz helikoptera do manastira štite specijalci sa dugim cevima? I pancirnom “dekom”.

Jednostavno Abazović je prijetnja po nacionalnu sigurnost imajući u vidu poziciju na kojoj se nalazi. Dokazao je to ponašanjem tokom demonstracija.

Pitanje je je li Dritan Abazović konačno ukapirao da je njegovo ime ključ bolesnih planova političko – teoloških klanova predvođenih Srpskom akademijom nauka i umjetnosti, a za čije egzekutore su odabrani dobro plaćeni i nagrađeni prvaci SPC-a.
Abazovićeva odgovornost sada je veća i od krivokapićeve, jer je on netom nakon spoznaje da DPS-ova koalicija neće imati dovoljno mandata, Abazović poručio: “Pravit ćemo građansku vlast za građansku Crnu Goru”.

U danima poslije potpisuje dogovore s onima koji su za rusku Crnu Goru, odnosno, Crnu Goru u “zajednici srpskih zemalja”. Jer, Andrija Mandić, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić u periodu prije izbora nisu naumili voditi Crnu Goru kao samostalnu državu u sastavu progresivnih zapadnih organizacija i unija. Oni imaju jedan drugi put, put koji crtaju hegemonijom zadojeni srpski akademici i mržnjom darovani pravoslavni sveštenici.
Ta dva faktora i građanski koncept ne idu jedno s drugim. Tome smo danas svjedočili na Cetinju. Nasilno ustoličenje I produbljena kriza, a koja bi u nokačnici mogla dovesti do novih izbora.

Šutnja Abazovića može se vezati I za činjenicu da je nikšićki episkop Joanikije Mićović bio posrednik sastanka prosrpskih stranaka s Dritanovom URA-om. To ne ide u građanski koncept. Dapače, demantuje veći dio onoga što je Dritan Abazović govorio u postizbornoj euforiji.

Od danas može samo da šuti.

Svekoliko političko i crkveno sveštenstvo Srbije upreglo je sve snage da nakon evidentnog gubitka Kosova oformi zajednicu srpskih zemalja, koju bi po njihovim planovima činile Srbija, Crna Gora i bh. entitet RS.

Ključ i epicentar tih planova je vraćanje Crne Gore pod šapu nasljednika Slobodana Miloševića – Aleksandra Vučića. U takvoj igri Abazović je ključ koji treba da otključa vrata vlasti za velikosrpske nacionaliste. Danas je to učinio!

 

Piše: A. Čorbo-Zećo

Izdvojeno