bdf.brcko@gmail.com

Stravičan zločin: Brčanka ubijena šrafcigerom

Četrdesetčetvorogodišnja državljanka BiH, čije je tijelo pronađeno u šumi u okolini Salcburga, nasmrt je izbodena šrafcigerom dugim 27 centimetara, utvrđeno je obdukcijom.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su prenijeli pojedini mediji u FBiH, žrtva je Slavica Strajinović iz Brčkog.

Za ovaj svirepi zločin osumnjičen je njen bivši suprug i zemljak (47), koji je u bjekstu. Austrijske vlasti nisu objavile identitet žrtve i osumnjičenog, a za odbjeglim je raspisana potjernica. Kako pišu austrijski mediji za njim tragaju specijalci u šumama oko Salcburga, a u potragu su uključeni i policijski psi.

Tijelo ubijene državljanke BiH u subotu popodne je pronašao prolaznik u ulici Romerštrase, koji je obavijestio policiju.

Nestanak četrdesetčetvorogodišnje prijavili su njeni roditelji nakon što im se nije javljala na mobilni telefon poslije sastanka sa bivšim suprugom u ponedjeljak prošle sedmice.
Policija je krenula u potragu iz Unterzberga i Lungauer Ridingtala jer su na tim mjestima posljednji put bili aktivni mobilni telefoni bivših supružnika. Austrijski istražitelji pronašli su napušten “BMV” osumnjičenog državljanina BiH na imanju pored šume u Ridingtalu. Vozilo će, kako pišu austrijski mediji, biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi.

Pored automobila je pronađena šipka, a u vozilu i šrafciger s kojima je kako se vjeruje počinjen zločin. Žrtvin telefon je pronađen u tom automobilu u kome su zatečeni i tragovi krvi.

Kasnijom istragom je utvrđeno da je telefon žrtve naknadno isključen, te se pretpostavlja da je to uradio ubica.

Prema pisanju austrijskih medija supružnici su se kobnog trebali da dogovore oko prodaje zajedničkog stana, a istražioci sumnjaju da se upravo tu krije motiv zločina. Spekuliše se da je svađa eskalirala, te da ju je bivši suprug u nastupu bijesa na smrt pretukao.

Supružnici su se razveli prije dvije godine, a prema pričama roditelja ubijene žene njen suprug, koji je glavni osumnjičeni za zločin, i ranije je bio nasilan i oni su strahovali da joj može nauditi. Iza ubijene žene ostalo je dvoje djece. Tijelo ubijene žene predato je porodici radi sahrane.

Povrede

Prema nalazu vještaka sudske medicine, koji je nedavno dostavljen tužiocu i istražiocima, na tijelu žrtve su pronađene brojne povrede.

U ovom nalazu se navodi da je žena imala veći broj povreda nanesenih šipkom, ali i brojne ubodne rane nanesene oštrim predmetom. Te rane su bile kobne i žrtva je preminula usljed tih povreda.

(glassrpske.com)

Izdvojeno