bdf.brcko@gmail.com

Dan srpskog jedinstva biće obilježen u Brčkom

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se u Srbiji i Republici Srpskoj obilježava 15. septembra, biće obilježen i u Brčkom u prisustvu Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, najavio je predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić.

Milić je rekao da će se na taj dan okupiti predsjednici svih srpskih parlamentarnih stranaka iz Brčkog, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, predstavnici “Prosvjete” i boračkih organizacija, te rukovodstva drugih udruženja koja baštine srpsku nacionalnu tradiciju.

“Okolnosti u kojima živimo nameću potrebu jedinstva kada je riječ o pitanjima koja se tiču očuvanja našeg identiteta, tradicije i kulture. To su teme koje nadilaze dnevno političke rasprave i ne smiju biti predmet sporenja bez obzira na stranačku pripadnost”, rekao je Milić Srni.

On je dodao da će u dogovoru sa drugim stranačkim prvacima nastojati da ovaj skup, kojim će se obilježiti Dan srpskog jedinstva, preraste u periodično okupljanje, da to ne bude samo 15. septembra u znak sjećanja na dan kada je u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Milić se danas, zajedno sa arhijerejskim namjesnikom brčanskim Draganom Ćirkovićem, sastao u Bijeljini sa vladikom Fotijem.

(srna)

Izdvojeno