bdf.brcko@gmail.com

Najzad; Brčanski CT aparat se u petak stavlja u funkciju, valjda će i funkcionisati!

Nakon gotovo dva mjeseca od kako je kupljen i dostavljen u Brčko, CT aparat koji je nabavljen za potrebe Zdravstvenog centra konačno bi u petak trebao biti stavljen u funkciju. Narednih dana trebala bi biti obavljena i  posljednja testiranja ovog dijagnostičkog uređaja.

Nekoliko godina trajala je trakavica oko raspisivanja tendera za nabavku CT aparata i želbi upućenih na te javne pozive da bi konačno 29. Juna ove godine ovaj uređaj bio kupljen i isporučen Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom.

Iako je tada najavljivano da će CT biti stavljen u funciju za dvije do tri sedmice, prema informacijama koje su  potvrđene za Radio Brčko to bi se trebalo desiti vjerovatno pred kraj ove sedmice.

„ Mi ćemo od sutra u naredna tri dana vršiti testiranja i probna snimanja kako bi se isprobale sve funcije koje ovaj aparat posjeduje te očekujemo da će definitivno u petak CT aparat biti stavljen u funkciju za naše pacijente „ istakao je dr. Dušan Stokić direktor brčanske Bolnice.

On je opovrgnuo glasine da kupljeni CT aparat ne ispunjava potrebne tehničke karakteristike iz raspisanoj javnog poziva kao i da pojedini ljekari zbog privatnih interesa namjerno ne žele da se ovaj uređaj što prije stavi u  funkciju.

Za nabavka CT aparata  Brčko distrikt je platio 1.404.000 KM.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno