bdf.brcko@gmail.com

Požar kod stadiona Jedinstvo, gori zgrada gradskih bazena

KRIMINALITET:
– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su tri krivična djela, od čega su dva u oblasti imovinske prirode.
– Izdvajamo događaj od dana 14. 08. 2021. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH u 01.45 sati prijavljeno da je zapaljen kamion vlasništvo jedne firme. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili uviđaj i obavijestili da postoji osnov sumnje da je riječ o krivičnom djelu „Izazivanje opšte opasnosti” iz člana 317. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.
– Dana 15. 08. 2021. godine u 22.08 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu požara kod stadiona Jedinstvo, nakon čega je upoznat dežurni Centra za osmatranje i obavještavanje koji je obavijestio da gori zgrada gradskih bazena. Vatrogasci su lokalizovali požar, a policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.
JAVNI RED I MIR
–  U oblasti javnog reda i mira dva lica su dana 16. 08. 2021. u 05.20 sati lišena slobode i to A.A. rođen 2001. godine u Tuzli i A.N. rođen 1982. godine u Brčkom, oba nastanjeni u Brčkom. Protiv pomenutih lica će zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH biti podnešeni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH.
SAOBRAĆAJ:
–  Tokom navedenog perioda zabilježeno je pet saobraćajnih nezgoda.
Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 17 vozača. Od toga 10 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva vozača jer su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dva koji su vozilima upravljali u vrijeme trajanja zabrane, dva koji su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jedan vozač mopeda jer nije posjedovao potvrdu o poznavanju saobraćajnih propisa.
                                                                               
                                                                                           
                                               
  Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
                                                                 
Policije Brčko distrikta BiH
                                                                                       Dževida Hukičević                    

Izdvojeno