bdf.brcko@gmail.com

Mustafa Peljto dobio tužbu protiv FK “Jedinstvo” Brčko!

HBivši trener FK JEDINSTVO Brčko Mustafa Peljto nakon što je doživio poniženje u vremenu kada je vodio pomenuti brčanski fudbalski klub a o čemu smo pisali i ranije konačno je dočekao pravdu.
Peljto je dobio prvostepenu presudu u kojoj je tužio FK JEDINSTVO BRČKO.

Redakcija portala times.ba kontaktirala je zajedničku advokatsku kancelariju “Milićević Darko & Fazlić Mirza” iz Brčkog, koja je zastupala Peljto Mustafu u ovoj pravnoj stvari, iz koje su izjavili slijedeće:

 

-“Obzirom da nam je vlastodavac Peljto Mustafa dao saglasnost da možemo, kao njegovi punomoćnici, dati izjavu za medije, to vam ovim putem potvrđujemo da imate tačnu informaciju.

Naime, tužbeni zahtjev tužioca Peljto Mustafe, kojeg je zastupala naša advokatska kancelarija, protiv tuženog FK “Jedinstvo” Brčko u cjelosti je usvojen kao osnovan.

Međutim, kako se još uvijek ne radi o pravosnažnoj presudi, već o prvostepenoj presudi koja se može pobijati žalbom kao redovnim pravnim lijekom, to istu u ovom trenutku ne bih posebno komentarisali.

 

Ali isto tako možemo potvrditi da ćemo vrlo vjerovatno uskoro ustati sa još jednom tužbom protiv FK “Jedinstvo” Brčko, obzirom da sa trenutnom upravom nije moguće voditi kvalitetan dijalog u cilju eventualnog postizanja vansudske nagodbe.”

Prema svemu sudeći u Brčko distriktu BiH ipak postoji pravda. Ovo je još jedan dokaz da politička hobotnica grada na savi nije uspjela zarobiti brčansko pravosuđe u svoje duge krakove.

 

Presuda u korist Mustafe Peljte je jako bitna za sve građane Brčko distrikta BiH jer je ona dokaz da pravda postoji ali i motivacija za sve one koji se usude upustiti u borbu za pravdu u političko prefarbanom Brčko distriktu BiH.

Izvor-Times.ba

Izdvojeno