bdf.brcko@gmail.com

Policija Brčko Distrkta izvršila pretrese i slobode lišla dva lica

Preduzimajući planske aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom Tužilaštva i po Naredbi Osnovnog suda Brtčko distrikta BiH izvršili pretrese stambenog i pomoćnih objekata na području grada, te dva lica.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, zatim predmeti za pakovanje i pripremu za dalju prodaju opojne droge, kao i određena količina novca.

U prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedena su lica S.Š. rođem 1988. godine u Doboju i E.L. rođem 1984. godine u Brčkom, oba nastanjeni u Brčkom.

Navedena lica će nakon kriminalističke obrade biti lišeni slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje krivično pravno procesuiranje.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno