bdf.brcko@gmail.com

DOŠO ŠAHBAZ U BRČKO, BJEŽITE ETO ŠAHBAZA

Već par dana sa većine naslovnica novinskih portala ne silazi vijest da je u BiH stigao, a jučer i preuzeo dužnost, novi visoki predstavnik g-din Šmit.

Sa valova lokalnog JP Radio Brčko, čiji uposlenici ugodno žive na državnim jaslama, možete čuti da će se „nelegitimni visoki predstavnik“ danas sastati sa tamo nekim. Ništa novo, jer su se ti radio valovi odavno pretvorili u glasilo jedne političke opcije. Valjda je to na fonu predsjednika Skupštine BD, inače magistra prava, koji javno osporava izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH kojim se kažnjava negiranje genocida, očito zaboravljajući da je Distrikt Brčko pod suverenitetom Bosne i Hercegovine.

Kada naviknete, a nakon 25 godina slobodno možemo reći da je to postalo navika, da neko drugi radi vaš posao logično je radovati se nekom novom licu  na koje ćete moći da prebacite poslove koje ste sami trebali, već davno, da uradite.

Očekuje narodna vlast da će vrijedni Nijemac uzeti čarobni štapić i za par dana uraditi ono što i predobro plaćena gospoda sa BH ličnom kartom ne rade godinama.

I tako, naša se lokalna narodna vlast nalazi na kolektivnom godišnjem odmoru i zaboli je neka stvar što nam za 20-tak dana počinje nova školska godina, jer sve je spremno.
Zaboli je neka stvar i što nam prijeti novi val pandemije, jer masovna imunizacija je u toku (ko ne vjeruje neka prošeta do Omladinskog centra i pogleda redove građana koji čekaju da prime vakcinu).

Kamion je svečano dočekan, a evo i novi visoki predstavnik, sad će on to u čas posla da sredi.

Bježi eto Šahbaza…..

 

 

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno