bdf.brcko@gmail.com

Stigao odgovor iz Zagreba; ne mogu potvrditi vjerodostojnost Sebijinog indeksa

Nakon hapšenja Osmana Mehmedagića Osmice, dirketora OSA-e, zbog krivotvorenja diplome, slijedi li hapšenje profesorice Sebije Izetbegović.

Sa Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ne mogu potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović, saznaje Raport. Prema našim informacijama, ovakav odgovor stigao je u Univerzitet u Sarajevu, nakon molbe da im se dostavi dokumentacija vezana za studij Sebije Izetbegović u glavnom gradu Hrvatske.

“Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6. travnja 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj godini 1992./1993. pod matičnim brojem studenta 46920114.

U dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu”, navodi se u odgovoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu.

Ovaj dokument, kako nam je nezvanično potvrđeno, proslijeđen je nadležnim inspekcijskim organima.

Odgovor koji je stigao iz Zagreba

Podsjećamo, ranije je Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo okončala inspekciji nadzor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, gdje je utvrđeno kako Izetbegović kao dokaz školovanja u Zagrebu ima samo kopiju indeksa.

Tada je iz KUIP-a rečeno kako im na Medicinskom fakultetu nije bila predočena relevantna dokumentacija koja se odnosi na stečena prava studentice Izetbegović na postidiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također, potvrdili su kako nisu imali uvid u nastavne planove i programe, te fond sati časova predavanja.
Također, ranije je Medicinski fakultet u Sarajevu poslalo Rektoratu samo kopiju indeksa Sebije Izetbegović.

(TBT, RAPORT)

Izdvojeno