bdf.brcko@gmail.com

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 09.07. do 12.07.2021.

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo u oblasti imovinske prirode. Policija Brčko distrikta BiH je dana 11. 07. 2021. godine u 15.14 sati zaprimila prijavu da je od strane NN lica izvršena provala u jednu kuću u naselju Bukvik.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izašli na lice mjesta, izvršili uviđaj i utvrdili da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR

– U oblasti javnog reda i mira u izvještajnom periodu zabilježena su tri događaja narušavanja javnog reda i mira, te će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH za tri lica biti dostavljeni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenih prekršaja iz članova 4., 6. i 23. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 29 vozača. Od toga 20 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, četiri zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva lica jer su upravljala neregistrovanim vozilima, jedno lice jer je upravljalo vozilom bez naznačene odgovarajuće kategorije i dva lica jer su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

OSTALO:

– Tokom vikenda su na osnovu potjernice i potrage slobode lišena lica H.M. rođen 1997. godine u Maoči, nastanjen u mjestu Ulović, te J.O. rođen 2001. godine u Brčkom, nastanjen u naselju Prutače, te su upućeni u dalju proceduru.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno