bdf.brcko@gmail.com

Izetbegović u posjeti Distriktu: “Brčko Distriktu je jedna od naprednijih sredina u BiH”

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH Bakir Izetbegović je rekao danas tokom posjete Brčko distriktu da se radi o jednoj od naprednijih sredina u BiH.

„Brčko je bolji dio BiH i politički,a i što se stabilnosti tiče. Ovdje vlada jedna vrlo raznovrsna koalicija. Funkcioniše i zahvaljujući gradonačelniku Esedu Kadriću“, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da mu je drago što Brčko na neki način predstavlja ono što je BiH bila prije rata.

Gradonačelnk Brčko distrikta Esed Kadrić današnju posjetu je iskoristio kako bi predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH informisao o radu brčanske Vlade i reformama koje se sprovode.

„Donijeli smo Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama distrikta, upoznao sam predsjedavajućeg i sa aktivnostima koje vodimo oko autoputa Sarajevo – Beograd, kao i da smo počeli raditi na rekonstrukciji jedine riječne međunarodne luke, „Luke Brčko“ koja je važna, ne samo za Brčko, nego i za BiH”, rekao je Kadrić.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Federacije Fadil Novalić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Vlade Federacije BiH Edin Ramić, te ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vlade Federacije BiH Šemsudin Dedić.

Zvaničnici su prije sastanka položili vijence na spomenik Armije BiH.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno