bdf.brcko@gmail.com

Obilježena godišnjica smrti dr. Milenka Vojnovića Belog

Porodica i prijatelji pokojnog Milenka Vojnovića Belog, poznatog brčanskog doktora specijaliste za plućne bolesti i jednog od osnivača Srpske demokratske stranke u Brčkom, u subotu su obilježili 26. godišnjicu njegove smrti.

Oni su evocirali uspomene na teška vremena devedesetih godina prošlog vijeka, ističući da je dr. Beli imao veoma bitnu ulogu za srpski narod u tom periodu.

• Meni je drago da nisam sreo nijednog čovjeka iz bilo kog naroda da je rekao lošu riječ za mog pokojnog tatu, nego naprotiv da je bio humanista i da je želio svima da pomogne koliko je bilo u njegovoj moći. Drago mi je da smo sve troje djece, bez obzira na okolnosti u kojima smo odrasli, stali na svoje noge i izabrali svoje životne puteve – kazao je njegov sin Uroš Vojnović, koji se godinama bavi politikom u Brčkom.

Kćerka dr. Belog, Nataša, jedna je od najpoznatijih manekenki sa ovih prostora, koja grad Brčko i svoju porodicu u pozitivnom svjetlu predstavlja širom svijeta, dok se drugi sin Aleksa uspješno bavi menadžerskim poslovima na relaciji Ulcinj-Kopaonik. Supruga Nada preminula je 2013. godine.

Dr. Beli rođen je 1946. u Tuzli, a umro je 1995. godine u Beogradu. Bio je načelnik plućnog odjeljenja u Bolnici Brčko, kao i poslanik u Narodnoj skupštini Bosne i Hercegovine, a poslije i u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

 

Izvor: otisak.ba

Izdvojeno