bdf.brcko@gmail.com

Projekt “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, u koji je uključen i Distrikt.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić ugostio je danas u svom kabinetu delegaciju opštine Obilić sa Kosova i Metohije, koja zajedno sa djecom sa Kosova boravi u Brčkom.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da će Distrikt nastaviti saradnju sa ovom opštinom na kulturnom, prosvjetnom i drugim poljima.

Milić je zahvalio gostima iz opštine Obilić na pozivu da delegacija Brčko distrikta prisustvuje obilježavanju krsne slave te opštine – Vidovdana, 28. juna.

On je rekao novinarima nakon prijema za ovu delegaciju da u Distriktu trenutno boravi 43 djece iz te opštine na Kosmetu, kao i da je njihov dolazak u Brčko organizovan u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, u koji je uključen i Distrikt.

Milić je napomenuo da su prošle godine donirali 15.000 KM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” za djecu sa poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici, kao i da je Distrikt od Vlade Srbije dobio milion maraka za izgradnju obdaništa u naselju Ilićka.

Predsjednik opštine Obilić Goran Dančetović rekao je da je ovo drugi put kako djeca iz te opštine borave u Brčkom, te da je projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” veoma značajan jer djeca sa Kosmeta u Srpskoj mogu da dožive i vide mnoge stvari koje im nisu dostupne u njihovoj opštini.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Brčko Dragan Tomić napomenuo je da su djeca iz Obilića stigla u Brčko u subotu na sedmodnevni boravak, da su juče imali prijem kod predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, te da su za njih tokom boravka pripremili nekoliko zanimljivih aktivnosti.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno