bdf.brcko@gmail.com

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 18.06. do 21.06.2021.

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH nije prijavljeno niti jedno krivično djelo.

JAVNI RED I MIR

– Dana 20.06.2021. godine u 00,10 sati jednom licu je na području grada uručen prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira puštanjem glasne muzike, čime je počinio prekršaj iz odredbe člana 23. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda prijavljene su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice smrtno stradalo, te pet lica zadobilo tjelesne povrede, od kojih su kod jednog lica konstatovane teške tjelesne povrede.

– Dana 20.06.2021. godine, Policija Brčko distrikta BiH u 01,25 sati, zaprimila je prijavu da je u mjestu Gornji Brezik, opština Brčko, došlo do slijetanja motornog vozila i da su četiri lica zadobila povrede.

Odmah nakon zaprimanja prijave, na lice mjesta su izašli policijski službenici i utvrdili da je učesnik saobraćajne nezgode motorno vozilo marke VW Pasat, te da su povrijeđena lica prevežena u Urgentni centar Bolnice Brčko.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode je izvršen pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilašta Brčko distrikta BiH, kojom prilikom je utvrđeno da je motorno vozilo sletilo sa saobraćajnice i da je putik u vozilu P.J., rođena 1995. godine smrtno stradala, da je putnik I.N., rođen 1997. godine zadobio teške tjelesne povrede i prevežen na dalje liječenje u UKC Tuzla, dok su vozač motornog vozila i suvozač zadobili lake tjelesne povrede.

Policija pod nadzorom Tužilašta Brčko distrikta BiH preduzima neophodne istražne radnje i vještačenja na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima se ova saobraćajna nezgoda dogodila.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 18 vozača, od kojih je devet isključeno pod dejstvom alkohola i devet zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava.

 

Policija Brčko distrikta BiH

Izdvojeno