bdf.brcko@gmail.com

Semir Efendić, novi predsjednik Stranke za BiH u posjeti Brčko Distriktu

Semir Efendić, novi predsjednik Stranke za BiH, boraveći danas u prvoj radnoj posjeti Brčkom, naglasio je da je Distrikt jedan primjer uspješne integracije u BiH.

„Kad govorim u ovom kontekstu, možda je Brčko najbolje uporediti sa Mostarom, jer je ovdje integracija, u skladu sa Dejtonom i Konačnom arbitražnom odlukom u potpunosti uspjela dok u Mostaru to nije slučaj. Rečeno je i dokaz pragmatičnosti i politike SAD u slučaju Distrikta i jedne evropske neodlučnosti u svakom pogledu koja se iskazuje u Mostaru“, naglasio je Efendić.

Predsjednik SBiH je pohvalio rad Vijeća stranke za Brčko distrikt, kao jedan od najboljih u državi, istaknuvši da je kvalitetan rad na terenu vidljiv i kroz ostvarena dva zastupnička mandata u Skupštini Distrikta.

Kad je riječ o koaliranju sa parlamentarnom većinom ovdje u Distriktu, na čijem je čelu SDA, Efendić kaže da je ta koalicija postignuta prije nego što je on preuzeo vođenje Stranke za BiH.

„Ja poštujem odluku i volju ljudi koji su se ovdje kandidovali i dobili podršku građana jer oni zasigurno znaju argumente na osnovu kojih su u Brčkom ušli u vladajuću koaliciju“, naglasio je Semir Efendić.

Ujedno je iskazao i uvjerenje da će koaliciona vlast i brčanska Vlada, djelovati uspješno u interesu svih građana Distrikta.

Danas, SBiH sjednicu svog predsjedništva planirala održati u Brčkom. Cilj je ojačati stranku u cijeloj BiH, koristeći se i primjerom Distrikta, i to će biti jedan od naših prioriteta“, naglasio je Efendić.

Predsjednik Efendić se članovima i simpatizerima stranke obratio i na upriličenoj tribini u zgradi Islahijeta.

Inače, delegacija, predvođena predsjednikom SBiH je posjetila mezaristan u Gornjem Rahiću, te položila cvijeće i vijence i na spomenik šehidima i palim borcima ARBiH u Brčkom.

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno